ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:04 Conferința de presă s-a încheiat.

ACTUALIZARE 17:55 Marian Munteanu: Spre deosebire de luptătorii civici de facebook sau de la kaufland, eu chiar am luptat în țara asta. Încă din 1984-1985. Eu, alături de fratele Ioan Savu sau Gavrilă Filighi, știm ce înseamnă să-ți pui viața și libertatea în joc. Vă doresc să nu aflați niciodată ce înseamnă.

ACTUALIZARE 17:41 Marian Munteanu despre Nicușor Dan: România ca să fie "salvată" are nevoie de seriozitate, competență și patriotism. Nu cred în "salvări" de genul acesta, dacă vezi că nu poți salva Bucureștiul, te-apuci să salvezi restul județelor...

O GALERIE FOTO DE EXCEPȚIE DE LA EVENIMENT ESTE DISPONIBILĂ AICI

ACTUALIZARE 17:37 Alte personalități prezentate de Marian Munteanu: Claudiu Frânc, Marcel Bărbătei, Avram Tițiu, Ovidiu Bunea de la Craiova.

Marian Munteanu a anunțat că va candida din partea ANR la Senat, pe liste de la București.


ACTUALIZARE 17:26 Marian Munteanu: Noi trăim într-o țară otrăvită, îmbolnăvită. Ni se otrăvește mâncarea, aerul, se taie pădurile, se otrăvește sufletul. Avem nevoie să ne însănătoșim. Dar trebuie să plecăm de la cauza răului. Eu nu cred ce spun unii, că românii nu sunt buni de nimic, că nu se poate face nimic. Dacă e așa, de ce străinii îi cheamă cu sutele de mii să lucreze în străinătate? De ce să nu le creăm condițiile pentru a lucra aici, în țara noastră?

Alte personalități prezentate de Marian Munteanu: Marinela Rotaru, doctorul Alin Dragomir, Florentin Marinescu președintele Federației Române de Arte Marțiale.

ACTUALIZARE 17:23 Noua siglă a ANR este creație a pictorului Sorin Dumitrescu, și el un membru al noii formațiuni.

ACTUALIZARE 17:20 Munteanu îi prezintă pe Ciprian Nastasiu, pe doctorul Alin Dragomir, pe istoricul Corneliu Ciucanu și pe avocata Ana Scarlat. 

ACTUALIZARE 17:16 Marian Munteanu: Această muncă a început, de fapt, cu mai mult timp în urmă. Pe vremea când unii dintre noi erau foarte tineri.

 
Vi-l prezint Gavrilă Filichi de la Brașov, un mare luptător pentru comunitate, un exemplu, care a fost alături de la noi încă de la început.
 
Vi-l prezint pe Ioan Savu de la Timișoara, un erou al acestei țări. Acești activiști mai noi ar trebui să ia exemplu de la Ioan Savu, care pe 20 decembrie 1989, pe vremea când Ceaușescu era la conducerea țării și a Armatei, s-a prezentat public și a început să lupte pentru eliberarea acestei țări.
 
ACTUALIZARE 17:12 Marian Munteanu: Noi avem obligația să creăm condițiile ca milioanele de compatrioți ai noștri să se întoarcă acasă. Ei nu au plecat pentru că sistemul politico-administrativ nu a creat condițiile ca angajații și angajatorii români să fie protejați.
 
Voim să reconstruim o economie națională, în care inițiativele și munca românească să fie apărate. Noi avem datoria să apărăm identitatea națională, valorile creștine, cultura noastră. Lucrurile care ne definesc, lucrurile care au făcut posibilă existența noastră pe acest pământ.Noi dorim să trăim într-o patrie creștină, o patrie în care toată lumea să-și poată construi un destin după munca, creativitatea și valoarea fiecăruia.

Noi dorim ca rolul nostru de membri ai comunității euro-atlantice, dar dorim să fim aliați demni. Dorim să creăm alianțe în regiune, parteneriate, dar și proiecte.

ACTUALIZARE 17:00 Noua formațiune se va numi Alianța Noastră România. 

Știrea inițială

Miercuri de la ora 17:00, Marian Munteanu lansează oficial noua sa grupare politică, partid ce se va intitula Alianța Noastră, așa cum ActiveNews a anunțat în premieră pe 29 aprilie.

Până acum, fostul lider al studenților din Piața Universității 1990 a făcut public doar numele unuia dintre liderii formațiunii: este vorba despre fostul procuror Ciprian Nastasiu.

Noua grupare se formează pe structura grupului informal cu același nume, lansat de Munteanu în data în care se împlineau 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria mamă. Cu acea ocazie, Munteanu a făcut publică o proclamație către țară, în care anunță viziunea noii grupări despre România. Această viziune se întemeiază pe patru piloni fundamentali:

 

  • Respectarea deplină a drepturilor civile și politice ale cetățenilor României, în primul rând a dreptului de a participa în mod liber, neîngrădit și în deplină cunoștință de cauză la adoptarea deciziilor politice de interes major; promovarea, în acest sens, a unor mecanisme și instituții ale democrației directe;
  • Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetățenilor români cu privire la teritoriul național; oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal; oprirea oricăror intervenții care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale și, în general, mediul înconjurător;
  • Susținerea muncii și a inițiativei românești, printr-un parteneriat puternic între stat și mediul economic; reducerea decalajelor economice față de Uniunea Europeană, care nu se poate realiza decât prin susținerea capitalului românesc, singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de dezvoltare spațiul național;
  • Apărarea și susținerea activă a drepturilor identitare naționale, a instituțiilor și valorilor fondatoare ale civilizației românești, tradiționale și moderne – familia, satul, școala, biserica, armata, credința creștină, limba română, reperele spirituale, culturale și istorice; descurajarea oricăror acțiuni xenofobe sau antiromânești și blocarea oricăror tentative politico-administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere, actualul profil – etnic, cultural sau religios – al României. 

INTERVIU EXCLUSIV. Marian Munteanu va face un partid. „Societatea noastră a fost afectată, zeci de ani, de noxe, de paraziți, de elemente toxice. E timpul unui proces de însănătoșire!”