ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum ActiveNews a anunțat în premieră și în exclusivitate încă de pe 29 aprilie, Marian Munteanu își face un partid politic cu care va candida la alegerile parlamentare din această toamnă. 

Fostul lider al studenților a reiterat această intenție, marți seară, la Realitatea TV, afirmând că își dorește ca Alianța Noastră să intre în Parlament și eventual, în funcție de rezultate, la Guvernare.

"În luna iulie o să înceapă să funcționeze comisiile noastre legislative, care vor analiza ce legi trebuie reanalizate. De asemenea, lucrurile trebuie simplificate, pentru că această democrație este un bolovan pe umerii românilor. Așa cum am gândit proiectul, repet, plecăm de jos, de la oameni. Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament. Oamenii așteaptă această schimbare de mult timp, nu mai avem timp să așteptăm. În câteva luni vom reteza această colcăială", a spus Marian Munteanu la Realitatea TV.

Despre recentul schimb de replici dintre Președintele Rusiei și Președintele României, pe tema scutului de la Deveselu:

"Noi suntem o țară de mici dimensiuni, care trebuie să respecte anumite raporturi internaționale, însă să fim capabili să ne spunem punctul de vedere cu multă demnitate. Poziția noastră din ultima îndelungată perioadă, se datorează poziției de slugărnicie... Nici aliații noștri, nici partenerii lor de la Răsărit, nu văd cu ochi buni asemenea comportamente. Ei văd cu ochi buni o poziție de demnitate, fără trufii aberante, dar totuși avem o anumită poziție în această parte a lumii, avem o anumită însemnătate, depinde doar de noi ca această poziție să ducă la consecințele cele mai pozitive pentru interesele noastre. Pentru că interesele noastre trebuie să primeze", a declarat Munteanu.

Vorbind despre succesul lui Donald Trump în Statele Unite, Marian Munteanu afirmă că acesta se bazează pe faptul că acesta este un reprezentant al antreprenoriatului american și este creator de locuri de muncă. Trump susține și terminarea erei corectitudinii politice, ceea ce i-a adus un alt avantaj.

"Rolul unui om politic este de a propune soluții care vin în întâmpinarea așteptărilor oamenilor. Uneori lucrurile par complicate, dar de fapt sunt foarte simple. Trump vine dintr-o zonă care în America înseamnă foarte mult. America este o țară bazată pe inițiativa economică, pe antreprenoriat. Trump a creat zeci de mii de locuri de muncă. Sunt și la noi unii care se pretind conservatori, dar ei sunt angajați cu ziua, cu ora, care în viața lor n-au avut trei locuri de muncă, n-au făcut nimic în viață, n-au ajutat pe nimeni. Mai este ceva: Trump sfărâmă niște bariere. Să mai terminăm cu corectitudinea politică, care a înnebunit lumea! Nu mai poți spune nimic, că domne contravine anumitor așteptări... Unele lucruri trebuie spuse! E o chestie de sănătate", a explicat Munteanu.