ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri că autoritățile române trebuie să fie mai active în comunicarea conținutului ordonanței de urgență ce aduce modificări la Codul penal și Codul de procedură penală.

„Trebuie să fim mult mai activi în ceea ce privește comunicarea publică și să explicăm de fapt ce conține ordonanța respectivă sau proiectele de lege. (...) Dacă vom fi în măsură să facem acest lucru, eu cred că lucrurile vor intra în normal, până la urmă. În rest, nu am alte comentarii", a spus Meleșcanu, la solicitarea de a comenta reacțiile internaționale la OUG emisă de Guvern pe 31 ianuarie.

El a afirmat că textele de lege trebuie citite „dincolo de reflectările prin presă".

„Cineva trebuie să citească textele, dincolo de reflectările prin presă. (...) Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informații fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puțin ortodoxe. Și se iau decizii pe aceste cunoștințe ale lor", a spus ministrul.

Teodor Meleșcanu a participat vineri la ședința comisiilor reunite de specialitate din Parlament, ce a avut ca scop avizarea bugetului Ministerului de Externe.