ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Nicușor Dan a avut câteva ieșiri prin care a jignit românii în spațiul public - cazurile Fuego și teleormanizarea, iată că apar alte dovezi despre caracterul oamenilor din USR și care vor candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Dragoș Ioan Coste va candida pentru Senat din partea USR, fiind propus de filiala Ilfov. În anul 2013, Coste a postat pe contul său de Facebok un mesaj de o duritate extremă la adresa românilor! Postarea a fost pusă pe grupul Miscarea Populară, formațiunea condusă acum de Traian Băsescu, și discuția pe Facebook a început de la o dispută despre Uber și taximetriști.

"România - o cumetrie generalizată. O țară care trăiește încă în Evul Mediu. Suntem în urmă cu 300 de ani față de restul planetei. Suntem niște primitivi, niște troglodiți. Românul e o ființă înapoiată, care se ghidează încă după regulile și mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „tradiții și obiceiuri”. E un mamifer biped pentru care contează doar nevoile primare. Un animal habotnic și hulpav", scrie Coste la începutul postării.

"Până și puținii care au o sclipire de educație și nu sunt total agramați (așa cum sunt 80 la sută dintre absolvenții de studii „superioare” – care în mod normal nu ar fi trebuit să ajungă nici măcar la liceu) se „trag” tot din familii în care barbarismele de genul mersului la popă și pupatul moaștelor, nunțile, botezurile și înmormântările tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust și decentă, ascultatul manelelor și popularei, înfulecatul de mici și bere, preacurvitul și violența fizică, macismul și prostia brută – sunt încă regăsite. Unii promovează aceste tare ereditare românești sub numele de „conservatorism”, asigurându-ne de credibilitatea unui așa zis model civic iudeo-creștin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, îndeosebi pe partea de justiție, educație și economie. Avem nevoie reală de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravată", mai spune Coste.
 


 
 
 
 
 
 
 
Nu este singurul membru USR cu grave probleme de comportament și care urăște sincer România. Bogdan Rădulescu, vicepreședintele USR Cluj, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru fapte de discriminare religioasă, după ce, într-o emisiune tv, actorul a folosit un limbaj suburban la adresa credincioșilor și a preoților ortodocși. Printre cele mai blânde apelative folosite de actor la adresa comunității ortodoxe, amintim: "scârbă de religie ortodoxă", "viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, "analfabeți, tâmpiți și mulți". Acesta a mai spus că în momentul în care se va preda religia în școală, bisericile vor fi incendiate.

În 3 octombrie, Bogdan Rădulescu a recidivat în atitudinea sa intolerantă, printr-un nou comentariu agresiv la adresa credincioșilor care au participat la o procesiune din București:

"Cred că Sfântul Ciprian are niște moaște erecte, de v'o 24 de cm, noduroase și vânoase, altfel nu-mi explic de ce se înghesuie toți alegătorii lui Firea la pupat...", a postat vicepreședintele USR pe Facebook.