ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a trimis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia comemorării holocaustului romilor din urmă cu 71 de ani.

"În urmă cu 71 de ani, într-o singură zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi - copii, femei şi bărbaţi - din lagărul familial pentru ţigani de la Auschwitz au fost trimişi în camerele de gazare, adăugându-se astfel celorlalte multe mii de romi exterminaţi în Porajmos, multă vreme uitatul Holocaust al romilor", se afirmă în comunicatul Executivului.

Ponta continuă și arată că "În această zi, comunitatea internaţională îşi aminteşte cu respect de genocidul împotriva romilor, comemorând una din puţinele tentative de revoltă împotriva barbariei şi dezumanizării, celebrând în acelaşi timp solidaritatea, toleranţa, înţelegerea între toţi cetăţenii lumii".

"Guvernul României salută iniţiativa societăţii civile rome din ţara noastră de a comemora împreună acest tragic moment din istoria modernă a umanităţii şi invită pe toţi cetăţenii români să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au pierit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria şi de la Bug", se mai spune în comunicatul Guvernului.