ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să transmită un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. Șeful statului a arătat că ziua Marii Uniri trebuie să ne amintească despre modul în care se poate împlini un ideal dacă toate energiile națiunii sunt puse în slujba unui țel comun. 

„1 decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim și simțim românește. În această zi specială, să celebrăm trecutul și să privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Uniri este despre libertate, despre cum se poate despre cum se poate împlini un ideal dacă toate energiile unei națiuni sunt puse în slujba unui țel comun. Semnificația acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspirație pentru a construi o țară prosperă, demnă și unită în jurul unor proiecte majore. La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla! La mulți ani România!”, a spus președintele țării, într-un mesaj postat pe facebook.

 

Premierul României, Dacian Cioloș, a ținut să transmită și el un cuvânt românilor cu ocazia Zilei de 1 decembrie.

„Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Și într-adevăr, consfințirea Marii Uniri a României moderne, putem să spunem că a fost un miracol al istoriei. Dar în spatele acestui miracol se află oameni, în primul rând. Oameni care au știut să viseze, să pună în aplicare acest ideal, cu consecvență și stăruință. Mă gândesc la oameni politici dar și oameni de cultură, oameni care și-au asumat acest ideal de la o generație la cealaltă. Și acest lucru a fost posibil în 1918 pentru că am avut calitate în educație, valoare în cultură. A fost posibil datorită curajului Armatei Române. A fost posibil pentru că am avut oameni politici inspirați. Și în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi. Azi, la doi ani înainte de centenarul Marii Uniri suntem în fața unei provocări, care să ne permită să desăvârșim acest proiect al României moderne. Suntem într-un moment în care prin alegerile pe care le vom face, prin stăruința și consecvența prin care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârșit, de acestea va depinde viitorul României și putem să ni-l asumăm împreună. La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!"

 

La mulți ani, România! La mulți ani românilor din țară și de pretutindeni! La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!

Posted by Dacian Cioloș on 30 Noiembrie 2016