ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael T.Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al președintelui ales al SUA, Donald Trump, va vizita România în acest an, invitația fiind făcută de ambasadorul țării noastre la Washington, se arată într-un comunicat de presă.

Iată textul comunicatului:

„Joi, 12 ianuarie 2017, ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu generalul Michael T. Flynn, nominalizat de președintele-ales Donald Trump pentru poziția de consilier pentru securitate națională în cadrul noii administrații.

În cadrul convorbirii, ambasadorul României l-a felicitat pe Michael T. Flynn pentru poziția pe care o va ocupa și l-a asigurat de sprijinul ferm al României pentru noua administrație. 'România este un aliat stabil și sigur al Statelor Unite care contribuie consistent la acțiunile de combatere a terorismului și de întărire a securității comune. Angajamentul României în cadrul Alianței Nord-Atlantice este și va rămâne foarte puternic, fiind în acord cu viziunea noii administrații legate de mărirea resurselor pentru apărare din partea aliaților europeni. Acest lucru va fi confirmat prin alocarea de către țara noastră a 2% din PIB pentru bugetul apărării și mai ales de consolidarea capabilităților necesare printr-o planificare judicioasă', a declarat ambasadorul George Cristian Maior. De asemenea, ambasadorul român l-a invitat pe Michael T. Flynn să efectueze o vizită în România.

Generalul Michael T. Flynn a transmis mulțumiri și aprecieri țării noastre, președintelui Klaus Iohannis și Guvernului României pentru seriozitatea și sprijinul arătate Americii, subliniind importanța sentimentelor pozitive ale populației României față de Statele Unite, pe care le cunoaște foarte bine.

Viitorul consilier pentru securitate națională al SUA a arătat că NATO rămâne o alianță fundamentală pentru Statele Unite ale Americii, în care toți aliații trebuie să contribuie pentru beneficiul comun. În acest sens, Michael T. Flynn a apreciat angajamentul României și rolul țării noastre în NATO și în regiune pentru a face față provocărilor comune.

În finalul convorbirii, viitorul consilier pentru securitate națională al Statelor Unite ale Americii a acceptat invitația de a vizita România”.