ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România se întărește din punct de vedere militar, actualele mijloace aflate la dispoziție fiind depășite tehnologic.

Astfel, conform unui proiect, Ministerul Apărării vrea achiziții în valoare de 9,3 miliarde euro în umrătorii 10 ani.
Conform unui memorandum, trimis spre aprobare Parlamentului, este prevăzută achiziția a doar 94 de transportoare blindate din necesarul de 657 al României, anunță Digi 24. Inițial, acestea urmau să fie produse la Moreni în parteneriat cu Rheinmetall. Acum acest lucru nu mai este clar, nu este exclus ca noile TAB-uri sa fie unele de import.

6 miliarde ar urma să meargă către înzestrarea cu sisteme de apărare anti-aeriană.

Un proiect care fusese tras pe linie moartă, corveta multifuncțională, va fi și el reluat. Ceea ce nu se menționează în documentul trimis Parlamentului este dacă cele 1,6 miliarde euro vor fi cheltuite pentru a construi navele de război la șantierul din Galați și nu în străinătate.

România va aloca anul acesta 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare, atât cât prevede ținta recomandată de NATO. Este cea mai mare creștere a bugetului pentru apărare din Europa, după ce anul trecut a fost alocat doar 1,5% din PIB.