ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numirea Cristinei Pașca Palmer la conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este ilegală, afirmă Ion Spânu în Cotidianul.

Jurnalistul se bazează pe faptul că în declarația sa de avere, noul ministru a precizat că are domiciliul în străinătate, fapt ceea ce contravine Constituției.

"Se vede foarte clar că Ministrul Mediului ARE DOMICILIUL ÎN BRUXELLES, BELGIA! Dacă ne uităm ce prevede CONSTITUȚIA ROMÂNIEI la art. 16, al. 3, vom observa că „Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare,pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară”!", scrie jurnalistul în Cotidianul.

Situația este cu atât mai gravă cu cât doamna Pașca Palmer este titularul postului într-un minister foarte important, "căci aici se avizează operațiuni de prospecții privind resursele naturale, rezervele de petrol, aur sau gaze naturale!", arată sursa citată.

Mai mult, noua ministră a mediului este căsătorită cu un ofițer al Armatei SUA, care deține o funcție în Guvernul Americii.

"Cristiana Pașca Palmer este soția americanului Tod Palmer, ofițer superior al Armatei SUA, care deține acum funcția de comandor în Comandamentul NATO, o funcție de reprezentare a Guvernului Statelor Unite! Oricît am fi noi de aliați sau parteneri cu SUA, totuși, există secrete de stat care nu pot fi cunoscute nici măcar de ofițerii americani, așa cum, în mod firesc, nici noi nu avem acces la informațiile secrete americane! Din acest punct de vedere, nu este de ajuns buna credință declarată a Cristianei Pașca Palmer!

Ca să fie clar, Barack Obama însuși, dacă ar vrea să fie ministru în România, ar fi obligat să ceară cetățenie română și să-și stabilească domiciliu în România! Căci exact în acest art. 16 din Constituție stă scris că „Nimeni nu este mai presus de lege”!Deci, nici Cristiana Pașca Palmer", susține Ion Spânu.