ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor de Interne, Carmen Dan, a anunțat că demisionează din funcția de ministru de Interne.

„Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Înțeleg din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică", a spus Carmen Dan.

„Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Mă aștept să ia act de demisia mea. Acum am discutat cu premierul. Demisia e un gest unilateral.

Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot", a declarat Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național PSD.
 
Întrebată dacă PSD a cedat în fața lui Klaus Iohannis care a cerut schimbarea sa, Carmen Dan a răspuns: „Cred că da".
 
Carmen Daniela Dan (născută in 1970, în Videle) a fost prefect de Teleorman în perioada martie - octombrie 2016, înainte ocupând funcția de subprefect. A fost singura femeie prefect in Teleorman
 
Timp de sase ani (1990 - 1996) a fost secretar al Scolii generale nr. 3 din Videle, apoi referent la Banca Agricola (Videle) si funcționar la Raiffeisen (Videle).

A absolvit liceul Zoia Kosmodemianskaia din Bucuresti in 1989, a urmat Facultatea de Drept a Universității Ecologice, iar licența si-a luat-o in 2000, la 30 de ani, la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza.
 
A fost numită Ministru de Interne în ianuarie 2017.