ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier, Mihai Tudose, are șansa de a rămâne mai mult timp în funcție, decât estimează unii dintre criticii săi. Sorin Grindeanu ar trebui recuperat de partid, iar PSD, să nu mai intre cu drujba, în rândul propriilor oameni.

Fostul lider al partidului, exclus din PSD, în urmă cu aproape 6 ani, spune că a rămas un om de stânga, așa că e mai sensibil, la situația fostului său partid.

Întrebat dacă Mihai Tudose va rezista în următoarele luni, Mircea Geoană susține că actualul premier nu ar trebui subestimat.

„Nu-l subestimați pe Tudose. Tudose e robust, nu e ușor de încălecat, asta nu înseamnă că nu are nevoie de o relație bună cu conducerea partidului. Dacă din anumite motive conjucturale, legale, șeful PSD nu poate fi premier, e normal să fie o tensiune acolo. Sper ca experiența Grindeanu să fi învățat și pe Tudose, și pe Dragnea, poate chiar și pe Grindeanu, care cred că e un tânăr care poate fi revalorificat într-un fel. Și PSD, și PNL și alte partide să înțeleagă că resursa umană se crește greu, că e ca lemnul prețios extrem de greu de înlocuit și nu ai luxul să intri cu drujba în plăpânda noastră pepinieră de resurse umane din politică”, a spus Mircea Geoană pentru Digi 24.