ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După retragerea lui Ludovic Orban, Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al Partidului Național Liberal este de părere că liberalii trebuie să aibă în continuare propriul candidat la Primăria Capitalei.

"Vreau să vă spun că părerea mea e că PNL nu se poate înjosi într-atât încât să facă apel la alte persoane decât din partidul nostru. Asta ar însemna o slăbiciune pe care partidul nu o are. Eu așa cred și sper. Punctul meu de vedere, la care țin, este că viitorul primar al Bucureștiului trebuie să fie un bucureștean, nu unul care să-și schimbe identitatea înainte de alegeri; așa cred că ar fi bine și așa e firesc. Orice candidat la sectoare poate fi luat în discuție", a spus președintele de onoare al PNL, informează Cotidianul.

Acesta nu a vrut să facă o nominalizare a candidatului, dar a precizat că știe "două-trei persoane care pot îndeplini o astfel de funcție".

"Nu îmi permit (să facă nominalizări, n. red), pentru că eu mă bucur de oarecare simpatie și în partid, și în afara partidului, ceea ce ar putea să influențeze. E bine să discutăm, să ne spunem părerile acolo, iar cel ce va fi ales va fi ales prin votul biroului politic al partidului ca să se bucure de sprijinul întregului partid. Eu văd două-trei persoane care pot îndeplini o asemenea funcție dacă va fi ales, dar deocamdată nici soției mele nu-i spun, că femeile mai vorbesc", a spus Mircea Ionescu Quintus.

Președintele de onoare al PNL a salutat decizia lui Ludovic Orban de a se retrage din toate funcțiile din cadrul partidului după ce a fost pus sub control judiciar.

"(...) Gestul lui e admirabil. Indiferent că credem sau nu în prezumția de nevinovăție, deocamdată, pus sub această acuzare, a renunțat la funcțiile din PNL și din Cameră, la candidatura la Primăria Capitalei. Orban s-a comportat admirabil, ca un adevărat om politic și pentru asta, indiferent ce se va întâmpla cu procesul și bănuiesc că e nevinovat, îi crește popularitatea și credința și încrederea de care se bucură din partea bucureștenilor. În ceea ce privește situația, mâine (marți - nr.) avem biroul politic al partidului și va trebui să gândim că trebuie ca PNL să aibă un candidat la Primăria Bucureștiului", a spus Mircea Ionescu Quintus, mai scrie sursa citată.