ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sociologul Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a anunțat pe facebook că a acceptat propunerea lui Bogdan Diaconu de a intra în Partidul România Unită (PRU).

Redăm mai jos mesajul integral al lui Palada:

„Cu bucurie vă anunț că, începînd de azi, am acceptat propunerea de a fi director de comunicare și purtător de cuvînt al Partidului România Unită.

Sînt mîndru că sînt român. Sînt onorat că îmi pot pune experiența profesională la dispoziția unui partid tînăr, de viitor.

Îmi doresc o Românie puternică, sprijinită de capital românesc puternic. Cred cu tărie în soarta europeană a României, dar îmi doresc ca asta să nu ducă la o nivelare culturală care să ne șteargă specificul limbii și istoriei și obiceiurilor.

Și mai ales și mai ales, într-o Europă puternică, îmi doresc ca România să fie apărată de tendințele neo-colonialiste mascate în ideologie neo-liberală.

Cred cu tărie că e vremea ca în politica românească să existe un curent naționalist sănătos, decent, nu isteric, nu izolaționist, ci de echilibru valoric, la fel cum și alte partide își poartă cu mîndrie sintagma de "Național” în denumire", a scris Palada. Un interviu despre ideile naționaliste ale lui Mirel Palada este accesibil aici.

Mai multe surse citate de Sputnik.md afirmă că mutarea lui Palada prefigurează un alt transfer, mai sonor: fostul premier Victor Ponta va pleca în PRU, urmând să părăsească PSD.

Conform surselor citate, Ponta va trage după el alți 24 de parlamentari PSD, doi făcând deja pasul în acest sens:Camelia Khraibani (PSD) și Marius Manolache (PSD).

Bogdan Diaconu: Statul român ar fi câștigat 4 miliarde din proiectul Roșia Montană. E o bătaie de joc. Ultima parte a INTERVIULUI cu liderul Partidului România Unită