ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Central Europeană a fost înfiinţată de George Soros cu suma 880 de milioane dolari, după cum scrie Ziarişti Online, cadrele ei fiind selectate din spaţiul est-european, acolo unde miliardarul deţine fel de fel de fundaţii şi instituţii.

Una dintre membrele din conducerea UCE este Monica Macovei. Aceasta a postat pe Facebook mai multe imagini de la ceremonia de absolvire a studenților Universității Central Europene din 21 iunie: "Multă emoție și certitudinea că o nouă generație de tineri, liberi și cu gândire critică, pornește astăzi să schimbe lumea. Între ei, sunt și absolvenți români. Din 2007 fac parte din boardul Universității (Board of Trustees). La final, rectorul CEU le-a spus absolvenților: "Mergeți înainte și salvați lumea!”

În viziunea lui Soros, cel care a creat şi educat mulţi propagandişti în România, "oameni tineri, liberi şi gândire critică" înseamnă pro gay, anti religie, anti state naţionale.

Printre "creaţiile" acestei universităţi se află Claudiu Crăciun - politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA,  fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi Ministerului Educaţiei (2004-2009). Lucrarea sa "The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania" a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.