ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a spus vineri la Alba Iulia că România nu a fost pregătită să devină membră a Uniunii Europene în 2007.

Pe vremea aceea, Isărescu era premier și afirmă că economic și psihologic, țara noastră nu era gata de aderare.

„Le-am spus colegilor de la universitate (Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – n.r.), mai în clar decât vă spun dumneavoastră, adevărul e că noi n-am fost pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiții de inflație mai mare, dar dacă nu intram, în 2007, nu știu dacă mai intram și, pentru asta, îmi asum toată responsabilitatea pentru că eu am negociat ca premier, în anul 2007, cu Romano Prodi și m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiți, inclusiv aici (aratând spre cap – n.r.) nu suntem pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta. E un răspuns pe scurt, nu e nici cel mai competent și, probabil, nici cel mai satisfăcător, dar atât pot să vă spun acum”, a spus Mugur Isărescu. 

Mugur Isărescu, a susținut, vineri seara, o conferință despre patrimoniul cultural și economie, desfășurată pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului ”Dilema Veche”, ce se desfășoară în acest weekend.