ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul de brigadă din cadrul SRI, Gabriel Stătescu, trecut recent în rezervă, a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului Sorin Grindeanu.

Decizia numirii sale a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

În data de 8 martie 2017, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a lui Gabriel Stătescu, măsură luată la propunerea actualului director al SRI, Eduard Hellvig. El a condus Directoratul de comunicații și tehnologia informației (UM 0296) a SRI, care, potrivit unor surse din cadrul serviciului citate de Mediafax, se ocupa cu monitorizarea online și de rețeaua de comunicații a SRI.

Generalul de brigadă Gabriel Stătescu a fost un apropiat al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI Eduard Hellvig, la rândul său trecut în rezervă în urma scandalului declanșat de Sebastian Ghiță. Coldea este cel  care l-a numit în funcția de sef al Directoratului de comunicații si tehnologia informatiei.

Gradul de general de brigadă cu o stea i-a fost acordat de către fostul președinte Traian Băsescu, în data de 23 martie 2011, împreună cu alți cinci ofițeri SRI.