ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discuțiile pentru o eventuală intrare a lui Dacian Cioloș în USR au început acum circa două-trei săptămâni și încă mai continuă, a declarat Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România, pentru Adevărul.

„Eu vă spun că discuțiile nu s-au terminat. Încă au loc discuții despre o posibilă intrare în USR, care au început acum cam 2-3 săptămâni. Acum suntem într-o formă de tatonare și vrem să vedem care sunt interesele noastre. Vrem să vedem care este viziune politică a domnului Cioloș. Fie consolidarea USR împreună, fie căștigarea alegerilor din 2019 cu unificarea dreptei”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă s-a pus problema unei fuziuni între USR și PNL, acesta a răspuns: ”Aud tot mai des asta în spațiul public, dar nu o să exprim o poziție publică cu privire la asta. USR își dorește să meargă pe drumul lui”.

„USR este un partid nou, care a încercat să acționeze așa cum a putut. Am avut o poziție consistentă pe OUG 13 și OUG 14. Avem promisiunea că se va lucra pe transparentizarea procesului legislativ, iar pentru un partid cu o experiență de doar 3 luni, bilanțul este pozitiv. Știu că așteptările sunt mari, dar sunt chestiuni ce trebuie luate în calcul, care poate afecta activitatea partidului”, a mai declarat Nicușor Dan.