ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al USR Nicușor Dan a declarat, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală” și anunță că în cazul în care partidul reconsideră și spune că pe inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei nu are o poziție unitară, atunci revine în formațiunea politică.

„Nu mă întorc într-un partid care se poziționează în mod oficial altfel decât am vorbit în campania electorală (...) Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleași cu ale partidului. (...) Dacă la un moment dat partidul reconsideră și spune că pe această chestiune nu are o poziție unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment, sunt în afara USR”, a declarat Nicușor Dan.

El a precizat că rămâne parlamentar și că va colabora cu oricine.

„Probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a mai spus Nicușor Dan.

El crede că referendumul organizat în interiorul USR a divizat formațiunea.

„A fost un referendum cu un scor strâns, ceea ce dovedește încă o dată că discuția asta nu trebuia să aibă loc acum. Este o divizare și în ceea ce privește membrii USR, cât și în ceea ce privește publicul pe care USR îl are. Eu vreau să mulțumesc celor care au militat pentru ca patidul să-și păstreze poziția din campania electorală și să îi asigur că rămân în politică”, a subliniat Nicușor Dan.

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei, votul împotriva redefinirii familiei fiind majoritar, 864 de membri pronunțându-se în acest sens, anunță formațiunea, precizând că la referendumul intern încheiat duminică la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%.