ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicienii au început campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie. La doar o săptămână după ce a folosit imaginea lui Fuego într-un mod jignitor, Nicușor Dan recidivează. De data aceasta președintele USR a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care a jignit grav românii.

"Avem o alegere între o teleormanizare a României și o Românie modernă, europeană. Avem alegerea între sărăcie și un drum către prosperitate și normalitate în România", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Politicianul a împrumutat limbajul agresiv și suburban pe care l-a blamat de atâtea ori. Nicușor Dan a etichetat locuitorii României, a insultat locuitorii din Teleorman în scop electoral. Se poate spune că este o invitație la ură.

Cum era de așteptat, reacțiile dure nu au întârziat să apară: "Și acolo sunt români ca și dumneavoastră. Dacă puneți etichete stupide, să nu vă mirați de lipsa de solidaritate a populației, de împărțirea țării în noi și voi, de lipsa de empatie pentru cei defavorizați. Sau poate asta vă doriți, minoritatea elitelor contra majoritatea amărâților fără șanse", a fost unul dintre mesaje. "Dar nu puteați sa scrieți ca alegerea este intre o Românie corupta și săracă și o Românie modernă, europeană? Nu scăpăm de obiceiul asta de a face referiri defăimătoare la anumite zone geografice, minorități, categorii sociale etc.? Astfel de comparații nu vor conduce către o Românie modernă, europeană!", a fost un alt mesaj. "Pe bune: Fuego, Teleorman și alte etichete nu o să ducă la nimic bun. Faptul că îi facem pe unii "ratați" nu o să ajute cu nimic", a scris un alt internaut.

"S-ar putea ca teleormanenii să fie ușor jigniți; nu sunteți la prima "discriminare" de acest fel: nu demult aveați ceva cu cei care ascultă un anume fel de muzică.. Întrebarea mea ar fi: cum se împăca acest gen de mesaje, care nu sunt în sensul coeziunii sociale, cu spiritul platformei candidatului Dvs pentru funcția de prim ministru?", a scris altcineva.