ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România, spune că este victima unui linșaj mediatic: „Am devenit, eu și USR, victimele unui linșaj mediatic care se permanentizează la posturile TV care au o practică îndelungată în denigrare”. Liderul USR spune că acest lucru se întâmplă deoarece partidul pe care îl conduce s-a opus OUG 13.

„Am devenit, eu și USR, victimele unui linșaj mediatic care se permanentizează la posturile TV care au o practică îndelungată în denigrare. Observ că atacurile s-au intensificat după ce ne-am opus Ordonanței 13 și legii grațierii și mă aștept ca ele să continue. USB, ulterior USR, a fost primul partid din România care și-a făcut publice sursele de finanțare. În numele transparenței sunt dator să lămuresc toate acuzațiile formulate în spațiul public și să zădărnicesc, astfel, încercarea de a semăna îndoiala cu privire la buna noastră credință.

Afirm cu responsabilitate că am respectat legea și că această campanie dusă împotriva noastră este pentru a ne murdări. Nu cred că e întâmplător faptul că, în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat clarificări de la toate partidele politice, așa cum admite public, se vorbește doar despre noi.

AEP a decis rambursarea către USR a 500 000 de lei, din suma de aproximativ 650 000 de lei solicitată după campania electorală pentru alegerile locale din București, ceea ce înseamnă că, pentru suma returnată, nu au existat niciun fel de neclarități. AEP nu ne-a rambursat aproximativ 150.000 de lei pentru patru motive. Pentru fiecare din aceste motive am făcut o contestație.

Principala acuzație adusă ieri seară de Antena 3 se referă la suma de 90.000 de lei care a fost strânsă prin donații online, printr-o platformă specializată. AEP ne-a reproșat faptul că donațiile ar veni de la o asociație, deși ea era doar intermediarul și al doilea reproș, că această asociație a perceput un comision. În opinia noastră, nu este nimic ilegal. USR a depus documentele care atestă calitatea de intermediar al asociației și copiile după cărțile de identitate ale donatorilor.

O altă acuzație se referă la suma de 215.000 lei plăți pentru publicitatea pe Facebook, care ne-a fost restituită integral de AEP, aceasta fiind dovada că sursele de finanțare și cheltuielile au fost legale și că documentele prezentate de noi au clarificat nelămuririle AEP.

Antena 3 a pus sub semnul întrebării și credibilitatea firmei care a gestionat contabilitatea USB în campania electorală. Aceasta face parte din rețeaua Nexia International o companie globală de contabilitate și consultanță financiară, cu o reputație solidă care poate fi confirmată de o simplă căutare pe Google.

Foarte probabil atacurile vor continua vehement în zilele următoare. Noi vom continua să răspundem transparent și deschis așa cum am facut întotdeauna”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.