ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Sunt discuții cu câțiva dintre ei. Există o simpatie reciprocă. O să aveți răspunsul... Există dificultatea dată de faptul că oamenii, în special miniștrii, au un program. Administrația, așa cum știți, de obicei te frânează. Ei mai au lucruri de realizat din proiectul ăsta. Ar vrea să stea cât mai mult în Guvern. Pe de altă parte, ar vrea să se implice în formațiunea asta. Evident, de aici o tensiune'', a afirmat liderul USR.

El a mai spus că răspunsul miniștrilor tehnocrați care vor candida din partea USR va veni „în curând''.

„Este tipul de oameni pe care noi îi căutăm. (...) Considerăm că oamenii pe care îi luăm se potrivesc cu ceea ce așteaptă publicul nostru de la noi. Oameni cu care discutăm sunt cinci-șase. Câți vor veni, asta vom decide împreună'', a adăugat Dan, întrebat de ce e important să atragă pe listele USR miniștrii tehnocrați.

Potrivit liderului USR, este legitimă cererea premierului Dacian Cioloș ca miniștrii care vor să candideze să demisioneze din Executiv.

„Nu e deloc ilegitim, ba chiar e extrem de legitim pentru orice om să se gândească unde va fi peste trei luni, când mandatul lui în Guvern va înceta - se va duce la Bruxelles, se va duce în privat, se va duce la un ONG, într-un partid politic?'', a subliniat Nicușor Dan.

Potrivit unor surse politice, printre miniștrii cu care negociază USR candidatura pe listele formațiunii se regăsesc Dragoș Pîslaru, Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu, miniștrii Muncii, Fondurilor Europene și Sănătății.

Discuțiile au fost confirmate public doar de Cristian Ghinea.