ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de persoane protestează, joi seară, la București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Ploiești, față de proiectele de ordonanță ale Guvernului vizând grațierea și modificările Codului penal, oamenii scandând ”La închisoare, nu la guvernare” sau ”Fără amnistie, la pușcărie” și având pancarte pe care sunt desenați elefanți roșii.

Aproximativ 1500 de oameni s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei din centrul orașului Timișoara, ei având pancarte cu mesaje precum ”Grațiere non grata” sau ”Spunem nu amnistiei și grațierii”.

La Ploiești, aproximativ 100 de persoane s-au strâns în centrul orașului, având steaguri tricolore și scandând ”Jos corupția!”, ”Jos penalii!”, ”La pușcărie, Dragnea!”, ”Să vină DNA să vă ia!”.

Proteste au loc și la Brașov, unde aproximativ 100 de oameni s-au adunat în fața Prefecturii.

Și la Sibiu protestează, în Piața Mare, aproximativ 200 de persoane, care au pornit în marș pe bulevardul pietonal din centrul orașului.

Ca și la protestul de miercuri seară, sibienii au pancarte pe care se poate citi ”Ei grațiați, noi furați” și cântă ”Doi elefanți se legănau pe o pânză a grațierii”. Protestul de la Sibiu este autorizat să se desfășoare până în 1 februarie.

La București, în Piața Universității au participat circa 100 de oameni.


Timișoara