ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis l-a numit vineri în funcția de adjunct al directorului SRI pe Adrian Ciocîrlan, singurul ofițer din SRI înaintat la gradul de general după ce fostul primar de Sibiu a câștigat Președinția României, scrie flux24.ro

Anterior numirii în funcția de adjunct al directorului SRI, colonelul Adrian Ciocîrlan a fost șef al Direcției Generale Apărarea Constituției, divizie cheie din cadrul SRI.
 
Flux24 scrie că soția acestuia a fost implicată în calitate de angajat al SRI în celebra afacere Matser-NATO-mafia columbiană-Talpeș-Watts-pedofilul Treptow, de acum 15 ani.

Jan Willem Matser, fost oficial NATO, a fost condamnat de tribunalul din Haarlem (Olanda) la 14 luni închisoare pentru fals și fraudă într-o operațiune de spălare de bani. Este vorba de 200 de milioane de dolari, sumă provenită, se pare, din trafic cu droguri din Columbia.
 
Matser, fost consilier pe probleme est-europene al fostului Secretar General NATO George Robertson, intenționa să investească în România – având legături de afaceri cu Oliviu Tender (patronul consorțiului cu același nume). Se pare că fostul oficial NATO era interesat și de proiectul Roșia Montană.
 
"Prin aprilie 2002, Matser fiind în România în calitate de oficial NATO, am fost contactat de șeful Administrației Prezidențiale, domnul Ioan Talpeș, care este și consilier pe probleme de securitate și siguranță națională al Președintelui României și care mi-a spus că este în țara un înalt oficial NATO și care dorește să cunoască oameni de afaceri din România", spunea controversatul om de afaceri Ovidiu Tender despre afacere într-o mărturie în fața anchetatorilor olandezi în 2004.

Citește continuarea aici.