ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a adoptat, luni, proiectul de Hotărâre prin care se instituie starea de alarmă pe teritoriul național, pe o durată de 30 de zile.

Pe lângă binecunoscutele deja, predeveri, Guvernul a mai introdus un articol care restrânge și mai mult dreptul la circulație al persoanelor.

Astfel, la articolul 2 din Anexa 3, la punctul 1 se prevede că „În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”.
 
Nu este clar ce înseamnă familie, deoarece proiectul legislativ nu definește acest concept: nu se precizează dacă prin familie se înțelege soț, soție, și/sau copii sau membrii familiei extinse. 
 
Plenul reunit al celor două Camere se va reuni, miercuri, pentru a vota hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă, au declarat, pentru Mediafax, surse parlamentare. Totodată, vor fi operate modificări la proiectul de hotârâre adoptat de Guvern.

Social democrații vor vota starea de alertă însă aceasta va suferi modificări în Parlament.

Una dintre modificări se referă la portul măștii. Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că masca trebuie purtată în spațiile închise pentru că limitează răspândirea virusului însă nu ar trebui impusă copiilor pentru că medicii spun că nu este o variantă corectă .