ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O publicație de limbă maghiară care circulă în județele din Transilvania, Szekely Ido, a publicat în numărul său din 9 ianuarie un "apel de recrutare" din partea unui auto-proclamat "Guvern al Republicii Secuiești", informează Dan Tănasă pe blogul său.

Apelul este semnat de un anume Incze Gyula și îi îndeamnă pe secui să se înscrie în „Armata Națională Secuiască”.  Obiectivul acestei "armate" este „eliberarea Pământului Secuiesc aflat sub ocupație română provizorie, iar în baza autodeterminării secuiești, are ca scop apărarea Statului Secuiesc independent, ca viitoare provincie a Sfintei Coroane Maghiare”, arată sursa citată.  În apel se face referire la arestarea celor doi etnici maghiari suspectați de terorism.
 
Iată textul publicat în revistă, tradus de Centrul European de Studii Covasna – Harghita, via Dan Tănasă:

„Apelul de recrutare al guvernului secuiesc emigrant

Guvernul Republicii Secuiești Ministerul de interne 1/2016

Bărbați secui!

Din cauza faptului că în ultimii ani, România a urgentat și a făcut mai agresivă strategia națională de asimilare împotriva locuitorilor maghiari indigeni, iar în momentul de față îi persecută, prin pretexte ridicole, pe patrioții secui care luptă deocamdată prin instrumente legale pentru Autodeterminarea Pământului Secuiesc,

Din cauza faptului că nimeni din partea Guvernului Ungar nu are curajul să se ocupe de cauza autodeterminării poporului secuiesc și maghiar, văzând aceste lucruri, statul terorist român colonizator recurge la instrumente mârșave și ilegitime.

Noi, membrii Guvernului Secuiesc emigrant – înființat în luna noiembrie a anului 2015- am hotărât să înființăm Armata Națională Secuiască, al cărei scop primordial este eliberarea Pământului Secuiesc aflat sub ocupație română provizorie, iar în baza autodeterminării secuiești, are ca scop apărarea Statului Secuiesc independent, ca viitoare provincie a Sfintei Coroane Maghiare.

Divizia Secuiască, cea care a înfruntat în anii 1918-1919 zeci de supraviețuitori români, a apărat Patria Maghiară în fața prădătorilor români nemernici! Niciodată nu a pierdut o luptă! Bărbați secui! Trăim vremuri istorice! Poporul laș nu are patrie! Înscrieți-vă în Armata Națională Secuiască! Organizarea și perfecționarea armatei se petrec pe teritoriul actual al Ungariei ciuntite.

Înscrieri: e-mail: szekelynemzetihadsereggmail.com

Nyiregyhaza / 1 ianuarie 2016 În numele Guvernului Secuiesc emigrant: Incze Gyula, ministru al apărării

Nota redacției: – Atâta timp cât statul român își ignoră propriile-i legi și arestează doi tineri secui – numiți nevinovați pe bună dreptate – din cauza unor păcate fabricate, nu poate fi zadarnic nimic din ceea ce urmărește trecerea puterii române la sentimente mai bune; – Considerăm că mai eficientă este aplicarea la maxim și introducerea arsenalului nesupunerii civice, dar poate că greșim; – Noi considerăm că drumul care trebuie urmat nu este cel al luptei armate, însă nu suntem posesorii exclusivi ai adevărului! – Considerăm că acest lucru trebuie analizat pentru ca nu cumva să servească drept alibi pentru statul român terorist, pentru aplicarea unui tratament mai dur față de secui, mai ales în situația în care guvernul ungar nu se implică în cazul celor doi tineri arestați fără vină! – Cert este că suntem de părere că importantă este asigurarea sprijinului din partea avocaților , deoarece are loc un proces-simulacru și știm din ce cauză se întâmplă acest lucru. Știm și că este doar începutul! In opinia noastră, cei care trăiesc și care dispun de cunoștințe juridice necesare, să organizeze echipa de consilieri care să vină în ajutorul celor arestați, a familiilor acestora”. Sursa: Szekely Ido nr. 2 din 09.01.2016 (traducere a Centrului European de Studii Covasna – Harghita)