ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Orban, candidat pentru șefia PNL, a declarat, la Alba Iulia, că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de Dacian Cioloș, ci dimpotrivă Cioloș are datorii față de PNL deoarece partidul l-a sprijinit în toate funcțiile pe care le-a deținut de-a lungul carierei sale publice.

Ludovic Ordan a spus, într-o conferință de presă, că din punctul său de vedere, Dacian Cioloș este binevenit dacă dorește să se înscrie în PNL și chiar dacă intenționează să candideze la șefia partidului, dacă acest lucru i-ar fi permis de statut.

„Domnul Cioloș trebuie să spună ce vrea să facă. Dacă vrea să se înscrie în PNL din punctul meu de vedere este binevenit, dacă vrea să candideze la orice funcție, este binevenit să candideze la orice funcție, inclusiv funcția de președinte. Eu nu m-aș simți în niciun fel deranjat dacă domnul Cioloș ar veni și ar vrea să candideze la funcția de președinte al PNL dacă îi dă voie statutul și partidul. Pe de altă parte nimeni nu îi poate garanta domnului Cioloș că va ocupa o anumită funcție. Suverani în momentul de față, conform normelor democratice care stau la baza activității, sunt membrii PNL, organismele statutare, congresul, cei 5.000 de delegați care vor participa la congres și care vor vota fiecare în funcție de percepția binelui partidului” a spus Orban.

 El a adăugat că se vorbește foarte mult despre Dacian Cioloș în legătură cu Partidul Național Liberal fără ca Dacian Cioloș să spună ceva legat de acest subiect.

Ludovic Orban a mai spus că din punctul său de vedere Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de Dacian Cioloș, ci dimpotrivă Dacian Cioloș are datorii față de PNL.

„În ceea ce mă privește, consider că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de Dacian Cioloș dimpotrivă Dacian Cioloș are datorii față de PNL. Partidul Național Liberal l-a sprijinit pe Dacian Cioloș în toate funcțiile pe care le-a deținut de-a lungul carierei sale publice: secretar de stat, ministrul agriculturii, comisar european pe agricultură, prim-ministru și l-a susținut și în campanie ca și candidat pentru prim-ministru. Eu cred că ar trebui să mai întoarcă câte ceva și domnul Dacian Cioloș dacă ține într-adevăr la Partidul Național Liberal și dacă crede că totuși faptul că PNL l-a susținut de-a lungul carierei e un lucru care trebuie luat în considerare”, a conchis Ludovic Orban.