ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) au încheiat discuțiile despre fuziune, noua formațiune - de centru dreapta, de factură liberală - urmând să se numească Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a anunțat președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu.

Fuziunea va avea loc vineri, în cadrul unui congres comun care va stabili numele noului partid şi conducerea interimară până în 2017, când în cadrul formaţiunii vor avea loc alegeri. Partidul va fi condus de doi co-preşedinţi, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un comunicat de presă, PLR transmite că s-au pus la punct ultimele detalii privind fuziunea dintre cele două partide. „Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice, și nu o alianţă. Conducerea noului partid va fi asigurată de către doi co-președinţi”, se arată în comunicat.