ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PMP, PNL și USR, au cerut marți în ședința Birourilor Permanente reunite schimbarea calendarului pentru învestirea guvernului Grindeanu, ca să aibă timp să citească programul de guvernare, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că „unii colegi trebuie să facă un efort intelectual mai mare".

„Am primit, acum un sfert de oră, programul de guvernare pe care ni-l propun PSD și ALDE. La propunerea mea, am solicitat să se amâne programul ordinei de zi propus pentru mâine și anume să avem timp pentru a studia acest program de guvernare, pentru că altfel este o bătaie de joc. Am propus alt program. Din păcate, majoritatea a votat altfel, doar șapte voturi pentru propunerea pe care am solicitat-o noi, și anume mîine să avem doar audieri, iar pe data de 5 să aibă loc ședința solemnă comună a celor două Camere pentru învestirea Guvernului", a declarat liderul deputaților PMP Eugen Tomac, la finalul ședinței BPR.

Eugen Tomac a afirmat că nu pot fi citite cele 171 de pagini din programul de guvernare propus de Grindeanu de pe o zi pe alta, afirmând propunerea sa a primit votul parlamentarilor USR și PNL.

„Colegii din USR și PNL au votat pentru propunerea pe care am făcut-o astăzi. Mi se pare strigător la cer ca în Parlament să nu se țină cont de aceste proceduri elementare ce țin de activitatea parlamentară. Nu poți astăzi la cinci și jumătate să primești 171 de pagini din programul de guvernare și mîine la ora 8,00 să te prezinți pentru audieri. Cred că este o sfidare marca PSD-ALDE", a răspuns Eugen Tomac, întrebat cine a vota în favoarea propunerii sale.

 La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), a afirmat că "unii colegi trebuie să facă un efort intelectual mai mare".

„Programul Guvernului nu poate să fie cum a fost la Guvernul tehnocrat - o pagină. Îmi pare foarte rău. Trebuie ca unii dintre colegii noștri să înțeleagă că trebuie să facă un efort intelectual ceva mai mare. Pretențiile noastre pentru un Guvern politic, iată că sunt mai mari decât pentru un Guvern tehnocrat, așa încât azi au primit, toți, toate grupurile, în formă electronică, programul de guvernare. Au timp să-l studieze și mâine - 6 ore sunt audieri", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că nu partidul, ci membrii comisiilor de specialitate trebuie să citească programul de guvernare.

„Nu partidul trebuie să facă analiza (programului de guvernare-n.r.), ci membrii comisiilor de specialitate pe domeniul fiecăruia. Deci, trebuie să citească mult mai puțin, așa fel încât să nu-i plângem pentru un efort prea mare. Dacă vor să facă politică trebuie să facă și efort", a mai spus Tăriceanu.