ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PNL ia în considerare depunerea unei moțiuni de cenzură, ca răspuns la proiectele de promovare prin ordonanță de urgență a grațierii și a modificărilor la codurile penale, a anunțat joi liderul partidului, Raluca Turcan.

„Ne aflăm într-un puternic asalt al majorității parlamentare împotriva ideii de Lege. Ordonanțele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul românilor de a avea o țară europeană unde nu există două categorii de cetățeni, unde nu este tolerată hoția politică. E o spulberare a așteptărilor și speranțelor a milioane de români. O țară ca afară nu înseamnă doar prosperitate, ci și egalitate în fața legii. PSD îi îndepărtează pe români de propria lor țară! Cine mai dorește să se întoarcă în țară când politicienii se scapă între ei de justiție? E un gest de tâlhărie la drumul mare!",a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Astfel, potrivit legii moțiunea poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. Dacă nu se realizează aceasta proporție, moțiunea de cenzură nu mai este luată în discuție și, desigur, nici supusă votului.

 

Moțiunea de cenzură trebuie votată de majoritatea absolută a membrilor componenți ai legislativului; sunt luate în considerare doar voturile în favoarea moțiunii.