ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României și Peter Maffay vor participa în data de 3 februarie la balul Semperopernball din Dresda, titrează cotidianul german Bild.

Președintele României este Klaus Iohannis. Peter Maffay, omologul său din titlu, este un cunoscut cântăreț din Germania, originar din România. Ultimul va interpreta piesa „Über sieben Brücken musst du gehen” (Peste șapte poduri trebuie să treci). Primul va primi medalia balului, „drept recunoaștere a angajamentului său ferm pentru Europa”, a anunțat organizatorul SemperOperaball.

„În timp ce unele state pun sub semnul întrebării ideile europene, Klaus Iohannis a adoptat o poziție responsabilă și a plasat în prim-plan valorile comune și realizările obținute împreună”, a declarat Hans Joachim Frey, citat de Bild.

Și Peter Maffay va primi medalia St. Georgs, pentru „angajamentul său cultural și social excepțional”. Vor mai fi medaliați actorii Rolf Hoppe, Wolfgang Stumph și Klaus Maria Brandauer.

Programul va dura două ore, apoi toți cei prezenți vor fi invitați pe ringul de dans.
Intrarea la bal se va face doar pe bază de bilet. Majoritatea locurilor la mese au fost deja cumpărate, rămânând doar câteva locuri, dintre cele mai scumpe.

Anul acesta, partener al balului este UNICEF, în cadrul evenimentului fiind organizată o tombolă prin intermediul căreia se vor strânge bani pentru ajutorarea refugiaților din Siria.

La acest eveniment va participa și Conchita Wurst. „Fără îndoială, diva cu barbă va da toată gloria motto-ului nostru din acest an: «Dresda strălucește - nelimitat în toată lumea»”, se spune pe pagina oficială a SemperOperaball.