ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În următorii ani, PSD vrea să introducă o serie de măsuri care să schimbe radical România. Printre acestea se află pedepse aspre pentru cei care agresează verbal sau fizic funcționarii publici și angajații din spitale, introducerea unor noi tipuri de contracte de muncă și asistarea fiecărui român de către un consultant fiscal, care să-l scape și de cozile de la ghișeu pentru plata taxelor, scrie Profit.ro

O altă măsură este introducerea impozitului diferențiat pe venitul global, pe baza unui sistem care va presupune ca fiecare român să apeleze la un consultant fiscal.

Este avută în vedere reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10%, și a contribuțiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018.

Nivelul salariului minim brut în România, în următorii 4 ani, va fi de 1.450 lei in 2017, 1.550 lei în 2018, 1.650 lei în 2019 și 1.750 lei în 2020.

Este avută în vedere și introducerea de noi tipuri de contracte de muncă (exemplu teleworking, net-jobs).

Eliminarea tuturor taxelor de la Registrul Comerțului este o altă măsură pregătită cu ideea că va conduce la creșterea cu 30% a numărului de firme înregistrate anual în România.

Microîntreprinderile care au între 1 și 9 angajați vor plăti un impozit pe cifra de afaceri de doar 1%, din luna martie acest an, atâta timp cât cifra de afaceri nu va depăși plafonul de 500.000 euro.