ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:46 Tudorel Toader spune, intr-o postare pe Facebook, că nu a cerut niciun timp de gândire, în condițiile în care Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia.

”O simpă precizare !
Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gândire privind demisia, în condițiile în care domnia sa nu mi-a cerut demisia.
A rămas că acest subiect îl vom aborda mâine dimineață, la orele 09.30 !” a scris Tudorel Toader pe Facebook.
 
Știrea inițială

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax.
 
Decizia vine după criticile lui Dragnea adresate lui Toader privind realizarea ordonanțelor pentru modificarea codurilor penale și contestația în anulare. După ședința Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției.

Tudorel Toader a declarat zilele trecute că nu îl cuprind emoțiile în privința votului pe moțiunea adresată acestuia deoarece nu are de ce și că va rămâne în funcție până când în Monitorul Oficial va apărea cu nume și prenume alt ministru.

”Suntem un guvern politic, vom decide în CEx. Sunt președintele executiv al Partidului Social Democrat, e normal să discut cu colegii de partid”, a declarat Viorica Dăncilă înaintea ședinței CEx întrbată dacă Tudorel Toader va fi remaniat.

La rândul său, Liviu Dragnea a precizat că la ședința CEx au fost invitați doar membrii partidului.

El a mai spus că nu a încercat să-l determine pe Tudorel Toader să demisioneze.

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au discutat în biroul liderului PSD din Camera Deputaților aproape o oră înaintea ședinței CEx. Cei doi au ajuns la ședință însoțiți de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, înainte de CEx PSD în care s-ar putea vota remanierea lui Tudorel Toader, că nu a fost întrebată de colaborarea sa cu ministrul Justiției, însă au fost anumite momente în care „lucrurile nu au fost cum trebuie”. 

„Nu am fost întrebată (de cum colaborează cu Toader, n.r). Este foarte adevărat că au fost aceste reproșuri (pentru că întârzie anumite proiecte de legi, n.r.) nu aș vrea să le comentez, nu am fost întrebată. (...) Au fost anumite momente în care lucrurile poate nu au mers așa cum trebuie”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, înainte de CEx PSD, la Parlament.