ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă la serviciu folosesc mașini produse în România, parlamentarii nu își cumpără modele similare din banii lor.

Conform unor date publicate de Digi 24, mai puțin de 9% dintre parlamentarii români dețin o mașină fabricată în țara noastră. 32 de deputați și 14 senatori au în proprietate personală automobile autohtone. Printre acestea regăsim și modele Dacia 1310, Supernova, Solenza, dar și ARO.

Constantin Stroe, președinte ACAROM: "Oameni care vor să epateze, mă rog, să facă așa zisă imagine. Sunt puțin revoltat. Atâta timp cât li se oferă pentru serviciu o marcă românească, bănuiesc că vor să schimbe decorul în așa zisul interes personal. Sunt fițe, sunt mofturi.”

Există însă și parlamentari care au nu una, ci mai multe mașini autohtone. Printre aceștia deputatul Eugen Tomac. În declarația de avere apar un Logan din 2007 și un Sandero din 2008: "Mă simt la fel de bine într-un Logan, precum mă simt și în Mercedes și în Volvo și am condus aproape toate modelele de mașini bune. Din patriotism local, am zis, domnule iau o mașină autohtonă, e mai ușor de întreținut, e românească, are aer condiționat, e comodă, nu e scumpă.”

Președintele PSD nu este ușor de convins să cumpere o mașină autohtonă. La partid, folosește un automobil produs în Germania.

Potrivit declarațiilor de avere, cele mai multe mașini deținute de parlamentari sunt produse în Germania.