ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii au încuviințat, joi, în ședință online, cu majoritate de voturi, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României cu încă 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de condiții.

Drepturile și libertățile îți vor fi îngrădite pentru încă 30 de zile. Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea stării de urgență, însă nu au renunțat la condițiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui să prezinte un raport săptămânal cu activitățile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la încetarea stării de urgență Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achizițiile publice.

Din totalul celor 439 de parlamentari care și-au exprimat votul, 404 au votat decretul, în timp ce 29 au votat împotrivă, iar cinci s-au abținut. Alde și Pro România au fost singurele partide care nu au susținut aprobarea prelungirii stării de urgență.
 
Președintele Iohannis s-a arătat nemulțumit de votul din Parlament, considerând că „ o majoritate fără nicio legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susținere”.

„Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România, dar și celelalte state. Această etapă critică ne-a pus în fața oglinzii decenii de guvernare a României. Astăzi vedem clar efectele dezastruoase a modului toxic de a gândi care ne-a ținut în loc zeci de ani. Schimbarea va fi imposibilă în cazul acelor politicieni care se gândesc doar la beneficiile lor electorale. Fac propuneri greșite și împovărează o țară. Nu putem periclita viitorul României doar pentru că o majoritate fără nicio legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susținere”, a spus, joi, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.