ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20:00 Președinte Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru, că îl desemnează pe Mihai Tudose ca viitor prim-ministru..

ACTUALIZARE 13:15 Mihai Tudose a fost votat de majoritatea membrilor CExN al PSD, fiind înregistrate doar patru abțineri, și va fi propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier. 

ACTUALIZARE 12:00 Mihai Tudose, ministrul Economiei în Guvernul Grindeanu, a acceptat să fie nominalizarea PSD pentru funcția de premier al României.

Totul s-a întâmplat în cadrul ședinței Comietetului Executiv al partidului, anunță B1 TV.

Pe lista scurtă pentru această funcție se mai aflau, potrivit unor surse, Carmen Dan, ministrul al Internelor în Guvernul Grindeanu, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, și Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD.

De precizat este că, potrivit evaluării făcute de Darius Vâlcov Cabinetului Grindeanu, Mihai Tudose nu a îndeplinit nici măcar o singură măsură din programul de guvernare. A realizat parțial două și nu s-a ocupat deloc de 17 măsuri prevăzute în program.

 

 

Știre inițială

Partidele parlamentare sunt invitate luni, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou premier.


Programul intrării la consultări, anunțat de Administrația Prezidențială, este următorul: ora 15:00 - reprezentanții PSD și ALDE, ora 16:00 - PNL, ora 17:00 - USR, ora 17:30 - PMP, ora 18:00 - UDMR, ora 18:30 - grupul parlamentar al minorităților naționale.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că va rezolva „foarte repede" situația noului premier: „O să desemnez o persoană și acea persoană se va duce în Parlament. Așa se procedează conform Constituției. Președintele nu poate face altceva decât să asculte toate părțile și să tragă propriile concluzii. Acelea se verifică pe real în Parlament."

Anterior, Klaus Iohannis afirmase că noul premier trebuie să fie „o persoană integră, fără probleme penale, care mă convinge că are capacitatea să conducă un Guvern și are o majoritate parlamentară în spate".

Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, este cel favorit să fie propus pentru funcția de prim-ministru de către coaliția PSD-ALDE, au informat pentru HotNews.ro surse din rândul social-democraților. Acesta se adaugă numelor vehiculate în ultimele zile că ar putea fi propuneri de premier: Carmen Dan, Mihai Fifor și Viorica Dăncilă.