ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul lui Dacian Cioloș a anunțat oficial că va boicota Referendumul pentru Familie, deoarece consideră că acest demers cetățenesc „ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial. Partidul lui Cioloș este al doilea, după USR, care își asumă deschis opoziția la Referendum.

Formațiunea politică insinuează că acest Referendum se face „împotriva unor membri ai societății” și că „nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din România”.

Cioloș și compania consideră că „acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani”

ActiveNews a anticipat viziunea pro-LGBT a partidului lui Dacian Cioloș după ce au fost făcute publice documentele programatice ale Mișcării România Împreună. De altfel, în Manifestul partidului se afirmă explicit: „Împărtășim convingerea profund umanistă potrivit căreia toți oamenii se nasc liberi și egali în drepturi, indiferent de sexul, rasa, etnia, religia, clasă, dizabilitate, orientarea lor sexuală, veniturile acestora sau lipsa lor și alte categorii de diferențe care nu sunt relevante pentru îngrădirea sau neacceptarea unor drepturi civile și politice”.

Este evident că drepturile civile pe care MRÎ le dorește neîngrădite pentru homosexuali sunt căsătoria și adopția de copii.