ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a scris pe pagina sa oficială de Facebook despre informația distribuită de EurActiv cu privire la o presupusă mutare a armelor nucleare ale SUA din Turcia în România, la baza de la Deveselu.

Fostul premier spune că această știre este una fabricată și care pune siguranța națională mult mai mult în pericol decât a făcut-o reportajul Sky News cu așa-zișii traficanți de arme români.

"Aceasta stire falsa ( o minciuna grosolana) data de EURACTIV.COM este cu adevarat de natura sa afecteze grav siguranta nationala a Romaniei !!! Reactia prompta a MAE de a demonta aceasta dezinformare e binevenita dar nu cred ca este de ajuns ( multi oameni nu mai citesc dezmintirea oficiala - si unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!

Este clar nevoie de o actiune legala contra autorilor si de o analiza a modului in care a fost construita aceasta stire - eu am motive sa cred ca fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate ( poate Moscova?!?) , data unui "tovaras" de la Euractiv.com si plasata in Romania printr-o retea deja folosita anterior! Daca tot ne-am indignat fata de povestea de la SkyNews ( o simpla farsa a unor tantalai) si am arestat oameni pentru asta, stirea cu arme nucleara mutate in Romania este de 100 de ori mai grava si apta de a aduce uriase prejudicii sigurantei nationale!

Si asa poate aflam cu adevarat cine face in Romania "jocurile" altor tari care ne sunt inamice! Ca cetatean al Romaniei si deputat in Parlament solicit public autoritatilor in drept sa ia urgent toate masurile necesare si sa informeze opinia publica!", se arată în postarea lui Ponta.