ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult ca sigur, noul premier al României va fi fostul comisar european, Dacian Cioloș, președintele Klaus Iohannis urmând să facă anunțul. Pe numele său întreg, Dacian JULIEN Cioloș, este născut la Zalău în 1969 și este de meserie inginer agronom.

Fiul lui Ioan și Floarea, Dacian JULIEN Cioloș,a plecat la studii în Franța, la Rennes, între 1995 și 1997, timp în care a obținut un master în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale".

Afinitatea sa față de Franța a fost remarcată și de presa franceză, care nu a putut să nu observe că Cioloș este căsătorit cu o franțuzoiacă. Mai mult, ziarul L'Humanite, de stânga, considera că Cioloș este "al doilea comisar european francez". 

De altfel, soția sa, Valerie Cioloș-Villemin, s-a remarcat în 2004 prin realizarea unui studiu care arăta că "vinurile românești sunt de slabă calitate sau contrafăcute". Întâmplător sau nu, Franța este unul din marii jucători pe piața vinului din Europa, iar vinul românesc urma să intre în UE, trei ani mai târziu.

În ceea ce privește averea lui Dacian Cioloș,în 2008 acesta declara pe propria răspundere că nu are aproape nimic.
 

Dacian Cioloș a fost ministru al agriculturii între 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008 în Guvernul Tăriceanu. În 2010 a fost investit în funcția de Comisar European pe agricultură, pe care a deținut-o până în 2014.
 
Recent, fostul ministru de externe, Adrian Severin, scria că protestele de la București au în spate dorința de revenire în forță pe plaiurile mioritice a duo-ului Franța-Germania.