ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș se va afla sâmbătă, 27 august, în județul Suceava, acolo unde se va întâlni cu omologul său polonez, Beata Szydło, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în România, informează un comunicat al Guvernului.

Cei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale,  în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două țări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE și procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securității și interesul ambelor țări pentru consolidarea relației transatlantice, evoluțiile din vecinătatea estică a Uniunii.
La finalul întrevederii, vor avea loc declarații de presă ale celor doi prim-miniștri. De asemenea, cei doi oficiali se vor deplasa la Solonețul Nou, comuna Cacica, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai comunității poloneze din România, vor avea un dejun de lucru și vor vizita Mănăstirea Voroneț. 

Din delegația care îl va însoți la Suceava pe premierul Dacian Cioloș fac parte șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria Prim-ministrului, Cristian Bădescu.
 
Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai vestite ctitorii ale Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. Înălțată, din 26 mai până în 14 septembrie 1488, Mănăstirea Voroneț are hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

În 1547 i s-a adăugat pridvorul și i s-a făcut pictura exterioară sub privegherea mitropolitului Grigorie Roșca.

Biserica pictată a mănăstirii este înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Continuarea, aici.

Mesajele de Paști ale conducătorilor statului. Cioloș: Cu Dumnezeu spre noi înșine!