ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Comitetului Evreiesc American (AJC), condusă de directorul general David Harris, însoțit de rabinul Andrew Baker, directorul pentru relații internaționale al comitetului. La întâlnirea a participat și ambasadorul Mihnea Constantinescu, președintele în exercițiu al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului din partea României.

"În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de exercitarea Președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), consolidarea parteneriatului strategic România-SUA, precum și cooperarea bilaterală româno-israeliană.

S-a discutat despre evoluția procesului de pace din Orientul Mijlociu, primul-ministru subliniind faptul că România a fost și continuă să fie un susținător al procesului de pace în Orient, dar și situația politică din vecinătatea țării noastre, în special din Republica Moldova.

Șeful Executivului a subliniat că România este parte activă a colaborării internaționale pentru combaterea antisemitismului și a oricăror forme de extremism, rasism, în lupta pentru apărarea demnității umane, context în care a reiterat regretul pentru pierderea unei personalități de statura lui Elie Wiesel, voce distinctă și purtător de stindard în lupta pentru apărarea valorilor umanității", potrivit unui comunicat al Guvernului.
 
Delegația Comitetului Evreiesc American s-a întâlnit și cu președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de joi. 
 
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la discuții, reprezentanții Comitetului Evreiesc American au felicitat România pentru modul în care exercită președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, cât și pentru adoptarea definiției antisemitismului la ultima sesiune plenară a organizației.

Președintele Iohannis a subliniat sarcina importantă asumată prin preluarea președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

"Partea română a reiterat ideea că România are nevoie de o structură educațională instituționalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului și combaterea antisemitismului, xenofobiei, rasismului pentru funcționari, oameni politici, diplomați, precum și pentru personalul din instituțiile publice. O astfel de formulă educațională va contribui semnificativ în procesul de anihilare a formelor incipiente de ură, discriminare, violență", mai arată sursa citată.