ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș, care la jurământul de investitură de la Palatul Cotroceni nu și-a făcut semnul crucii și nu a jurat pe Biblie, a precizat, în cadrul unui interviu pentru Radio România Actualități, că este creștin-ortodox.

"Știți treaba asta cu credința... Eu sunt creștin-ortodox. Dincolo de faptul că m-am botezat și m-am căsătorit în biserica din satul unde am crescut în județul Sălaj, bunica m-a învățat să mă rog și rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieții. Dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj. Pentru mine o credință adevărată este credința pe care o duci în suflet și în inimă și e cea care îți dă speranță și te ține vertical, nu cea pe care o afișezi atunci când ai un interes să te vadă lumea", a spus Cioloș duminică.

MARELE SECRET al premierului: Dacian Cioloș și soția sa sunt adepți MISA și ai lui Guru Bivolaru? DEZVĂLUIRI despre legăturile dintre noul prim-ministru și secta porno

El a completat că despre credința sa pot vorbi preotul din satul natal, părintele stareț de la Mânăstirea Putna și părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureș: "Aici fiecare poate să creadă ce vrea. Eu aș zice așa: e suficient să întrebați preotul din Pericei din județul Sălaj cât de credincios sunt, să-l întrebați pe părintele stareț de la mânăstirea din Putna cât de credincios sunt sau pe părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureș cât de credincios sunt, șamd. În rest, eu știu ce port în suflet și asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul".