ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu s-a întâlnit luni, la Cluj, cu omologul său ungar, Peter Szijjarto. În cadrul discuției au fost abordate probleme referitoare la minorități, securitate energetică și infrastructură, precum și despre crearea unor legături mai strânse între țara noastră și Grupul de la Vișegrad, anunță B1 TV.

Meleșcanu a declarat că după ce Ungaria va urma la președinția în exercițiu a Grupului, a fost invitat de omologul său ungar la apropiata întâlnire a V4 de la Budapesta. Participarea României la această reuniune ar aduce o valoare în plus în privința relațiilor regionale, este de părere Meleșcanu. 

Întrebat de jurnaliștii de la Magyar Nemzet dacă țara noastră ia în calcul o eventuală aderare la V4, ministrul român de Externe a spus că nu s-a luat o decizie în acest sens, dar că autoritățile de la București sunt interesare de o cooperare cu statele de la Vișegrad. 

La rândul său, ministrul ungar a vorbit despre faptul că ritmul de creștere economică a celor patru depășeste cu mult nivelul european, iar evoluția PIB din România este cea mai mare din UE.

„Dacă ne unim, am putea avea un serios profit economic. Noi suntem interesați ca economia României să mearga bine, deoarece cinci procente din exportul ungar merg în Romania. Sperăm ca și interesul față de Ungaria al factorilor economici români să crească”, a spus Peter Szijjarto.