ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a înaintat în grad 13 generali SIE și 11 generali SRI, deciziile fiind publicate joi în Monitorul Oficial. Dintre aceștia, este public doar numele generalului Răzvan Ionescu, prim-adjunctul SRI, care l-a înlocuit pe Florian Coldea. Ceilalți generali sunt trecuți la secret, numele lor făcând parte din categoria informațiilor clasificate, informează România TV

Înaintările în grad s-au făcut la propunerea șefilor SIE, respectiv SRI, potrivit decretelor publicate în Monitorul Oficial.

Răzvan Ionescu (47 de ani), prim-adjunct al directorului SRI, a fost înaintat la gradul de general-locotenent cu trei stele, având peste 20 de ani vechime în munca operativă de informații, conform paginii web a SRI.

Ceilalți generali SRI și SIE nu apar cu numele în Monitorul Oficial, datele despre aceștia fiind trecute într-o anexă secretă: 13 generali SIE și 10 SRI.

În Monitorului Oficial se mai arată că președintele Klaus Ioahannis a acordat joi o serie de ordine și medalii unor generali SRI și SIE.
 
Informația apare în contextul creșterii fondurilor alocate SRI, SIE și SPP de către Guvernul Ludovic Orban în proiectul de O.U.G. pentru rectificarea bugetară, finalizat în chiar săptămâna ulterioară câștigării alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL.