ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Iohannis a primit azi o grea lovitură, pierzând în instanță dreptul asupra unei case din centrul Sibiului, acolo unde plătea chirie o mare bancă.

Eugen Antonescu, fiul proprietarilor de drept al imobilului, a declarat că este mulțumit că magistrații i-au dat dreptate familiei sale, după o luptă  care durează de 17 ani.

"Singura noastră bucurie e că am mai depasit o etapa în această etapă care durează de mai bine de 17 ani, iar în urmă acestei sentințe sperăm să ne clarificăm situația juridică a locuințelor pentru care încă mai avem de luptat.
Povestea nu se incheie aici pentru noi pentru că contractele de vânzare-cumpărare fiind anulate în 2002, noi trebuie să mai parcurgen niște etape juridice pentru a repune în valoare contractele de vânzare-cumpărare anulate acum 15 ani",  a afirmat Eugen Antonescu la B1TV.

"Faptul că instanțele au constatat reaua credință de cumparator a domnului Iohannis constă în faptul că domnul Iohannis și dna Iohannis au cumpărat ceva de care beneficia și domnul Iohannis. Nu putea să fie Iohannis în necunoștință de cauza că soția lui era beneficiară acelui certificat de moștenitor considerat nul.

Nu tocmai legal a fost constatat de către instanțe iar meritul nostru a fost că am crezut și am luptat fără să capitulăm în fața sentințelor care ne-au fost defavorabile și până la urmă am reușit să dovedim că dreptatea a fost cea prezentată de noi", a adăugat Antonescu.
 
Casa de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 (Sibiu) fusese cumpărată de la stat, în 1997, de către chiriași. Doi ani mai târziu însă, contractele lor de vânzare cumpărare au fost anulate în instanță, la solicitarea lui Ioan Baștea, urmaș al lui Nicolae Baștea, care ar fi fost nepotul lui Ghenea Eliseu, proprietarul interbelic al acelui imobil. 

Clădirea situată în centrul vechi al Sibiului a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis intrase în posesia imobilului din Sibiu. 

Ei au contestat calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea (mort în 1993) care, în realitate, nu fusese rudă cu Ghenea Eliseu, care a decedat fără a avea succesori.