ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul de săptămâna trecută în care cetățenii Marii Britanii au ales ca țara lor să părăsească UE, ar putea avea un impact important și asupra celorlalte țări din Europa, mai ales asupra economiilor emergente, așa cum este și cazul României.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe propune două măsuri majore care ar putea crea un impact benefic asupra țării noastre.

”În perspectiva reconsiderării rolului României în Uniunea Europeană, în noul context european generat de Brexit, cred că trebuie luate 2 decizii politice majore cu impact benefic asupra țării noastre:

- renunțarea la cererea de aderarea la spațiul Schengen deoarece în contextului crizei migranților, provocate în bună măsură de iresponsabilitățile Germaniei și ale Bruxelles-ului, România riscă să devină un uriaș azil de imigranți extra-comunitari ;
- abandonarea obiectivului de trecerea la moneda euro, ținând cont de experiența occidentală unde trecerea la euro a dus la nivelarea pe ,, minus (-),, a veniturilor și nivelarea costurilor pe ,, plus (+),, , luând în calcul faptul că politica financiară a României ar deveni monopol al BCE și mai ales ținând cont de adevărul că lipsa unei valute naționale generează efecte de reflux ale capitalului autohton și nu în ultimul rând ar duce la o creștere artificială a deficitelor companiilor românești antrenând o nouă ,,glaciațiune,, într-o economie românească afectată serioasă de lipsa lichidătăților și a unui cadru cu adevărat competitiv.

Așadar să învățăm din lecția dată Uniunii Europene de către Marea Britanie și să încetăm a mai visa cai verzi pe pereți!”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.