ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul congres al partidului Alianța Noastră România s-a întrunit sâmbătă, 18 noiembrie, la Sibiu, se arată într-un comunicat al formațiunii trimis pe adresa redacției.
 
La întrunire au participat 223 de delegați din partea organizațiilor județene ANR precum și numeroși invitați, jurnaliști și reprezentanți ai unor organizații civice patriotice.
 
Congresul a adoptat statutul și programul ANR și a ales forurile de conducere: componența Consiliului Național, a Curții de Arbitraj și a Comisiei de Gestiune și Control Administrativ-Financiar.

Din Consiliul Național ANR fac parte o serie de personalități ale partidului: reputatul economist Mircea Coșea, medicul și profesorul Nicolae Constantinescu,  eminescologul Nicolae Georgescu, expertul militar Amiral (r) Ion Plăviciosu, dar și alte persoane, conform listei publicată pe siteul formațiunii.
 

Fondatorul ANR, dl Marian Munteanu, a fost confirmat ca președinte prin votul aproape unanim al Congresului.

Pictorul Sorin Dumitrescu și criticul literar Alex. Ștefănescu au trimis congresului două emoționante mesaje, primite cu bucurie de cei prezenți, iar dl. Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe, a ținut un emoționant discurs despre nevoia de implicare civică în societatea noastră, urând succes Alianței Noastre.
 
Într-o declarație oferită în exclusivitate siteului ActiveNews.ro, Marian Munteanu a afirmat că formațiunea sa merge pe „direcția națională consacrată istoric” și utilizează „cadrul gândirii conservatoare”.

„Vreau să le mulțumesc membrilor și tuturor simpatizanților noștri care au avut răbdare, a fost un proces organizatoric care a durat un an, dar în acest moment avem constituite structuri în toată țara, avem o conducere colectivă aleasă de Congres și suntem pregătiți să susținem și să oferim acele soluții, acele proiecte și acele intervenții în viața noastră politică pe care, sunt convins, le așteaptă mulți dintre dumneavoastră.

Alianța Noastră România se definește pe sine ca un partid așezat pe direcția națională consacrată istoric în această țară, utilizând cadrul gândirii conservatoare care este un curent politic de mare prestigiu în întreaga lume civilizată, îmbrățișează valorile democrației creștine, susține principiile sănătoase ale patriotismului economic și, bineînțeles, identitatea și valorile noastre.

Imediat după acest Congres, se va întruni noul Consiliu național votat astăzi și vom începe imediat desfășurarea activităților organizatorice în teritoriu.

Vă mulțumesc încă o dată tuturor și o să ne revedem – sunt convins – cu prilejul Zilei Naționale a Românei, când sper să fim prezenți în număr cât mai mare la Alba Iulia. Doamne ajută și vă mulțumesc tuturor”, a spus Marian Munteanu pentru ActiveNews.