ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce şi-au votat pensii speciale, parlamentarii vor să adopte o nouă măsură care le-ar mai adăuga câţiva ani de vechime în muncă, conform stiripesurse.ro.

Senatorul PSD Sorin Bota a iniţiat un proiect de lege, prin care vechimea din activitatea de parlamentar într-o comisie de specialitate să fie adăugată vechimii din profesia exercitată înainte de mandat.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, senatorul a declarat:
 
„Nu e vorba despre nici un an suplimentar la pensie sau despre mărirea pensiilor. Este vorba despre echivalarea profesională prevăzută de lege, referitor la munca prestată de un parlamentar în Comisia de specialitate.”

Senatorul PSD este nemulţumit că parlamentarii pierd contactul cu sectoarele lor profesionale pe perioada în care îşi exercită mandatul. Astfel, pentru anumite poziţii, în diverse domenii, este nevoie de vechime în domeniu, iar Sorin Bota vrea ca activitatea din Parlament să se considere vechime în domeniul profesional al parlamentarului.