ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o lună intensă, marcată de masive proteste de stradă, PSD începe să pună în aplicare programul de guvernare.

Proiectul care introduce TVA zero pentru livrarea de locuințe a fost înregistrat astăzi în Parlament chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea. Un alt proiect cu TVA zero depus astăzi este și cel referitor la servicii de publicitate prin mass-media.

Implicare directă a liderului PSD arată clar că parlamentarii PSD și ALDE se vor mobiliza pentru a aproba rapid documentul. Măsurile au fost asumate în programul Guvernului PSD, cu aplicare din luna martie.

TVA zero va fi aplicată pentru livrarea locuințelor, inclusiv a terenului aferent, către persoane fizice, livrarea de clădiri care vor fi folosite drept cămine de bătrâni și de pensionari, precum și pentru case de copii, dar și pentru imobile ale primăriilor care vor fi închiriate subvenționat persoanelor cu venituri reduse.

Astăzi, TVA pentru clădiri utilizate în scopuri sociale este 5%.

TVA zero va fi aplicată și pentru servicii de difuzare de publicitate prin mass-media, pentru stimularea acestui domeniu. În prezent, cota de TVA în publicitate este cea standard, de 19%.