ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia congresului PSD, președintele formațiunii, Liviu Dragnea, a făcut o serie de promisiuni. 

Dragnea a promis că va sprijini natalitatea, va întări suveranitatea României, că va accentua procesul de unire cu Basarabia, dar și multe altele. O parte dintre aceste promisiuni au mai fost repetate de către Dragnea sau PSD în ultimul an, altele sunt expuse în premieră.

Iată câteva dintre mesajele președintelui PSD:

Despre suveranitate:

„Trebuie stopat atacul asupra propriei țări,; suveranitatea României e mai prețioasă decât lupta internă pentru putere și de aceea e nevoie s-o protejăm prin legi explicite, dezbătute și votate în parlament. Cu un respect sincer și îndatorat față de statele occidentale, care au contribuit și contribuie la modernizarea noastră ca națiune, ca economie, ca societate și ca stat, afirm că desenul suveranității românești trebuie făcut în România, nu în afara țării”

Despre diaspora:

„Efort național conjugat, program de repatriere substanțial. PSD va iniția în regim de urgență aceste măsuri și acțiuni”.

Despre natalitate:

„E vital ca statul român să încurajeze natalitatea într-o formă concretă și programatică. Demografia are nevoie de politici dedicate. Mai mult ca niciodată, România are nevoie de copii, are nevoie de mame și de tați”

Despre capitalul autohton:

„E nevoie să protejăm, să încurajăm și să respectăm cu adevărat capitalul privat românesc”

Despre serviciile secrete:

„În paralel, PSD va iniția procesul de reașezare constituțională și funcțională a instituțiilor nedemocratice care și-au uitat rostul și locul în societate. Legile de funcționare a serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparență și proporționalitate a omoloagelor europene”.

Despre NATO

„Noi, și nu altcineva, am hotărât să alocăm 2% din PIB pentru Apărare și am îndeplinit acest angajament. Dar vrem sa se producă o parte cât mai mare din echipamentele militare în România”.

Despre recucerirea unor piețe pierdute:

„Trebuie să abordăm cu curaj și pragmatism uriașul potențial de cooperare economica și investițională cu China. Vom folosi cu inteligență deschiderea din ce în ce mai mare pe care o are statul Israel față de noi.

E cazul să ne ocupăm serios, prin Ministerul de Externe, prin ministerele economiei și comerțului și prin întreaga noastră rețea diplomatică, de redeschiderea piețelor pierdute de România după 1990, pe continentul asiatic și african, în Orientul Apropiat și Mijlociu”

Despre unirea cu Basarabia:

„O atenție specială vom acorda relațiilor cu Republica Moldova. Avem în vedere să acordăm în această vară un sprijin financiar pentru categoriile sociale cu venituri foarte mici”.

Despre grădinițe și educație:

„Proiectul gROwth: crearea unor condiții adecvate pentru creșterea copilului, grădinițe cu program prelungit, after-school în toate școlile din România și nu numai. Condiții excepționale de educație pentru elevi și studenți și venituri din ce în ce mai mari pentru dascăli”.

Despre crearea unor legături între București și capitalele din jur:

„Trebuie să facem din România un hub regional de transport și să legăm Bucureștiul cu autostrăzi și cale ferată de mare viteză de Sofia, Belgrad, Budapesta și Chișinău. Totodată, Aeroportul Otopeni și Portul Constanța vor fi supuse unui proces intens de modernizare și extindere”.

Vom fi a opta economie a UE, vom fi lider regional în Europa de Sud Est. Vom funcționa ca nod de infrastructură rutieră al comerțului dintre Orient și Occident, vom alimenta Europa cu mărfuri din porturile Mării Negre, la concurență cu porturile de la Marea Nordului. Vom furniza energie și resurse petroliere statelor din jur și vom avea independență energetică totală”.