ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MozaiQ, asociație care reprezintă interesele homosexualilor din România, a anunțat, pentru duminică, 6 octombrie, ora 14, un protest pentru legalizarea parteneriatelor civile, evenimentul fiind organizat la un an de la „referendumul pentru familie”.

Potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook, protestul este programat, după cum anunță organizatorii, la „fix un an de la referendumul pentru familie” și „în plină Lună a Istoriei LGBTQ+”.

Conform anunțului, protestul pentru legalizarea parteneriatelor civile se intitulează „Tradiția noastră e iubirea”. 
Reamintim că „iubirea” a fost pretextul prin care referendumul de anul trecut a fost boicotat masiv sub sloganul "iubirea nu se votează”.

În perioada 6-7 octombrie 2018 a avut loc primul Referendum Național pentru revizuirea Constituției declanșat printr-o inițiativă cetățenească, în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, spre deosebire de textul anterior, care folosește noțiunea de „soți”, lăsând loc de interpretare în limbajul noilor ideologii despre genul persoanelor.